website design software
szintrajz

Íme a szintrajz. A szintemelkedés elméletileg 1843 méter.

Ez csak előnézeti kép. Inkább nyisd meg pdf-ként, és nyomtasd ki!

színes szintrajz megnyitása (34 kB)

festéktakarékos szintrajz megnyitása (33 kB)

A szintrajz és távolság hitelességéről:

Látogatói visszajelzések arról számolnak be, hogy a Google Earth fölé megrajzolt útvonal gps-es feldolgozása után az itt közreadottaktól eltérő távolsági és szintemelkedési eredmények jönnek ki. Erre vonatkozóan a rendező az alábbiak szerint foglal állást:  

A kmz-ből kreált távolság és szintet a rendező nem tudja elfogadni. Jó a Google Earth, de nem eléggé. Csak egyetlen példa: Az egyik ilyen visszajelzés szerinti szintrajz (és a Google Earth is) az első gázlót csaknem 30 méterrel magasabbra helyezi, mint a vinyei ellenőrzőpontot. Pedig ez nem tükrözi a valóságot, hiszen minden veterán gázlós tudja, hogy a vinyei csárda után még le kell gurulni egy jókora gödörbe az első csobbanásig.

2004-ben a rendező végigtekert a Duna mentén, a forrástól Magyarországig. A Google Earth szerint akad olyan hely, ahol a Duna a hegyoldalon folyik. A rendező tisztelettel jelenti, hogy ez nem igaz: a saját szemével látta, hogy a Duna mindenhol a völgy legalján folyik. És a Cuha patak is!

Az itt prezentált itiner és szintrajz még kőkorszaki technikával, kerékkerülettel számoló kilométerórával és légnyomásmérővel készült. A megfelelő korrekciók után ezek eredménye még mindig hitelesebbnek tűnnek, mint a Google Earth virtuális domborzata. A pontos távolságot és szintet egy gps-szel mért tényleges bejárás alapján el  lehet majd fogadni, de a Google Earth jelenlegi ajánlásával szemben még mindig előnyben részesül a saját mérés. Úgyhogy addig is kéretik elfogadni hivatalosnak az itt közreadott távolság és szintemelkedés. 

ugrás az oldal tetejére

[kezdőlap] [bemutatkozás] [helyszín] [pálya] [útvonal] [szintidő] [itiner] [szintrajz] [gps] [Google Earth] [nevezés] [díjazás] [eredmények] [galéria] [kapcsolat] [fórum] [honlaptérkép]

id: