Miskolci Igazságügyi Szakértői Kamara

            Borsod-Abaúj-Zemplén         Heves


 

 

Ügyfélfogadás:

Minden hétfőn

15-17 óra között

 

 

 

Kezdőlap

 

Elnökségi tagok

 

Hasznos linkek

 

Letöltések

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A weblappal  kapcsolatos észrevételek:

eszrevetelek@upcmail.hu

 

 

3525 Miskolc, Szentpáli u. 1. I./107.  46/740-311  misiszk@hdsnet.hu

Levelezési cím: 3501 Miskolc, Pf. 348.2016.05.06. ____________________________________________________

A Magyar Közlönyben megjelent az igazságügyi szakértőkről szóló törvény. Itt megtekinthető

 

2016.04.26. ____________________________________________________

Április 26-án az Országgyűlés 111 igen, 39 nem szavazattal és 27 tartózkodással elfogadta az igazságügyi szakértőkről szóló törvényt. A MISZK honlapján ezzel kapcsolatban olvasható egy cikk: http://miszk.hu/hir/elfogadtak-az-uj-igazsagugyi-szakertoi-torvenyt.html. A beterjesztett és elfogadott törvényszöveg megtekinthető itt.

2016.03.23. ____________________________________________________

Elérhető az új igazságügyi szakértői törvény -Parlament elé kerülő- tervezete. Megtekinthető itt.

2016.03.22. ____________________________________________________

A Magyar Könyvvizsgálói Kamara, BISZK Pénzügyi-Gazdasági Szakosztály és MOKLASZ Igazságügyi Adószakértői Tagozata Paradigmaváltás az igazságügyi szakértésben címmel konferenciát szervez 2016. április 7-én Budapesten.

Más években elsősorban pénzügyi-gazdasági témákat dolgoztak fel, de tekintettel arra, hogy a hivatásunk nagy változások előtt áll, meghívták azokat, akik a legtöbbet tehetik azért, hogy még számunkra kedvezően változhasson a törvény.

A megnyitót Dr. Pál Tibor, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke tartja. Ezután Dr. Molnár Ambrus, a Kúria tanácsvezető bírája, aki a törvénytervezet véleményezésében is részt vett, mondja el véleményét. Aztán az Országos Bírósági Hivatal véleményezője szól hozzá, dr. Kántor Ákos, az IM kodifikációs főosztályvezetője következik, aki felelős a törvénytervezet szövegéért. Elmondja véleményét dr. Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője is. Ebéd után dr. Vankó László, a NAV Bűnügyi Igazgatóság vezetője és dr. Réti László, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökhelyettese következik. A konferenciát egy, a törvénytervezettel kapcsolatos beszélgetés következik, amelyen dr. Agárdi Tamás, a MISZK elnöke, dr. Hegedűs Mihály igazságügyi könyvszakértő, az MKVK alelnöke és dr. Kenyeres Sándor adószakértő, a MOKLASZ Igazságügyi Tagozatának vezetője vesz részt. A moderátor Bartha Gyula igazságügyi könyv-, adó- és járulékszakértő, az MKVK Igazságügyi Könyvszakértői Tagozatának elnöke lesz.

Letölthető a jelentkezési lap és a program.

2016.03.19. ____________________________________________________

Az igazságügyi szakértői tevékenység folytatásához szükséges jogi oktatásról és vizsgáról szóló 10/2006. (III.7.) IM rendelet 2016. január 1-től megváltozott. A 2006. január 1. előtt bejegyzett szakértőknek is 2 évente kell részt venni jogi továbbképzésen. A jogakadémia tájékoztatása itt olvasható.

A 2006. január 1-jét megelőzően az igazságügyi szakértői névjegyzékbe bejegyzett, 2014. év folyamán továbbképzésen részt vett szakértők számára az Igazságügyi Minisztériummal történt egyeztetés alapján biztosított a lehetőség arra, hogy a részvételi kötelezettségüket 2017. december 31. napjáig teljesítsék.

A 2006. január 1-jét megelőzően az igazságügyi szakértői névjegyzékbe bejegyzett 2013. évben továbbképzésen részt vett szakértő köteles a 2016. év folyamán továbbképzésen részt venni.

2016.03.04. ____________________________________________________

A Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara Küldöttgyűlésének nyílt levele itt olvasható.

2016. március 11-én 14 órakor Elnökségünk szeretettel várja szakértőinket a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium (Miskolc, Fényi Gyula tér 10.) éttermében tartandó közgyűlésünkre.  Meghívó

2016.02.18. ____________________________________________________

2016. április 21-én 9.00 órától kezdődően Miskolcon, a Szentpáli u. 1. sz. alatt, a negyedik emeleti nagyteremben jogi továbbképzés lesz. A tájékoztató itt található.

 

                 -1- korábbi hírek