Főoldal Egészség Kína Tiens Termékek Galéria Letöltés
 
   
 
 

Az egészséged, mint életed legjobb befektetése


Amit folyamatosan megadsz éveken át apránként a szervezetednek, az sokszorosan megtérül abban, hogy elfelejtheted a magyar egészségügyet (én inkább betegségügynek hívomJ). A genetikai és környezeti hatások 30%-os súlyát leszámítva, csak TŐLED függ az egészséged. Az elfogyasztott ételeidtől, és a bennük lévő tápanyagoktól. Tápláld magad egészségesre és felejtsd el a betegségeket. Rengeteg összetevője van, miért nem vagyunk optimális formában fizikailag, pár gondolat erről.
A kizsigerelt föld, ivóvizeink, levegőnk szennyezettsége, a túlvegyszerezett mezőgazdaság és a profitérdekelt ipar már nem tudja ellátni az ételeinket megfelelő mennyiségű hasznos anyaggal. Az élelmiszeripar "E vitaminjainak", adalékainak hatását, valamint a gyógyszerek mellékhatásairól, következményeiről pedig mindannyian olvashattunk, vagy hallhattuk a médiában.

Egyre kevesebb a hasznos anyag, helyette egyre több méreg, ráadásul kevés mozgás... mégis, mit vársz, mitől lennénk egészségesek?

A tökéletes megoldás természetesen az lenne, ha egy egyszerű vegyes étrenddel, zöldségben-gyümölcsben gazdag táplálkozással sikeresen el tudnánk látni a szervezetünket a szükséges mennyiségű vitaminnal, ásványi anyaggal és nyomelemmel.

Ma már az orvosok is bíztatnak arra, hogy egyél vitaminokat, táplálék-kiegészítőket.

Napjainkban a táplálék-kiegészítők piacán óriási választék, kínálat található. Ez egyrészt remek, hiszen van miből válogatni, azonban sajnos hátrány is, hiszen az emberek jelentős része nincs annak a tudásnak a birtokában, amelyre támaszkodva biztosan tudna választani. Nem mindegyik termék csúcsminőség, nem minden bió, hiába is mondják. Ha egy területet keresztül-kasul szabdalnak az autópályák, a mellettük lévő földben termesztett növények vajon bio termékeknek számítanak? Ezért ha szoktál szedni valamit, akkor azt érdemes kritikus szemmel megnézni.

Egy konkrét példa:

"C" vitamin kell a szervezetnek, ez nem vitás. De ha ezt, mint vegyületet így önmagában ennénk, az sok bajjal járna. Kellenek köré egyéb természetes anyagok is, amitől jó lesz a beépülése, jól tud hasznosulni. Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas tudós, a C-vitamin felfedezője eleinte napi minimum 1000 mg, azaz 1 g elfogyasztását javasolta. Későbbi kutatásai során felismerte, hogy az ideális mennyiség valahol 2000-8000 mg, azaz 2-8 g között van. Naponta!

A táplálék-kiegészítőknek, vitaminoknak, és nyomelemeknek csak egy része rendelkezik azzal a harmonikus összeállítással, aminek a segítségével aztán valóban jól tud beépülni. Sok esetben hasznosulás nélkül átmegy rajtunk, rosszabb esetben pedig lerakódik valahol (pl. gerinc, máj, vese).

Ha már jelenleg is használsz kiegészítőket, akkor jó úton vagy. Esetleg még arra figyelj, hogy:

  • Tudatosan válogasd meg, mit kell enned korod, nemed és az évszakok szerint.
  • Légy biztos abban, hogy a felszívódása 90 % feletti annak a kiegészítőnek, amit fogyasztasz, hogy ne a vesédben, a májadban, vagy máshol rakódjon le a maradék.
tovább
 
   
       
 
 
 
06 70 941-75-76
hajdugabor@yahoo.com