Neostomosan koncentrátum A.U.V. 5 ml

NEOSTOMOSAN koncentrátum A.U.V. 5 ml 

Leírás: http://imgfrm.index.hu/imgfrm/0/2/2/0/THM_0009820220.jpg
ÖSSZETÉTEL: 
transzmix: 0,25 g
tetrametrin: 0,025 g 
vehiculum ad: 5 ml

 

Célállatfaj

Kutya

 

Javallat  

Kutya, macska: Sarcoptes-rühösség, Otodectes-fülrühösség és lokalizált demodicosis, valamint bolhásság, tetvesség és kullancs- fertőzöttség megelőzése és kezelése. 

Nyúl: Psoroptes equi var. cuniculi okozta fülrühösség megelőzése és gyógykezelése, valamint legyek ellen. 
Juh: Psoroptes-rühösség megelőzése és gyógykezelése, valamint Melophagus ovinus (juhpaklincs), kullancsok, legyek és tetvek okozta bántalmak esetén. 

Ló: Rühösség megelőzése és gyógykezelése, valamint legyek, tetvek és kullancsok okozta bántalmak esetén.

 

Adagolás-és alkalmazásmódok

Külsőleges alkalmazásra

 

Felhasználási javaslat

Bolhásság és tetvesség esetén a teljes felületet és az állatok közvetlen környezetét is permetezni kell. A kezelést 7 nap múlva meg kell ismételni.

A kullancsok a kezelés után néhány órán belül lehullanak.

 

Ellenjavallatok

Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagaival, vagy bármely segédanyaggal vagy vivőanyaggal szembeni túlérzékenység esetén.

 

Mellékhatások

Nem ismertek.

 

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő

Élelmiszertermelő állat a készitménnyel nem kezelhető.

 

Adagolás céllállat fajonként

Lemosással, fürösztéssel vagy permetezéssel történő kezeléshez a koncentrátumot 1:200 arányban kell higitani (5 ml készitmény/1 liter viz)l,

 

Forrás: Neostomosan meléklet

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ALKALMAZÁS ÉS ADAGOLÁS:
Legyek elleni kezelés: 
Szarvasmarha, juh, sertés, nyúl: a kezeléshez a koncentrátum 1:400-as hígítása szükséges. (1 l koncentrátumot feloldunk 400 l vízben), mellyel egyenletesen bepermetezzük az állatok testfelületét és közvetlen környezetüket. A kezelést 2-3 hetente megismételjük. Egyszeri kezelés hatása kb. 2-3 hétig tart és jelentősen csökkenti a legyek számát. 

Ló: a koncentrátum 1:400-as hígítású oldatával az egész testfelületet lemossuk. Szükség esetén a kezelést 3 naponként megismételjük. 

Egyéb ektoparaziták elleni kezelés. 
Szarvasmarha: az állat nagyságától függően 0,5-1,5 l 1 :400-as hígítású oldat szükséges, mellyel az egész testfelületet egyenletesen bepermetezzük úgy, hogy az oldat a bőrre jusson. Rühösség esetén a kezelést 7 nap után megismételjük. 

Juh: az 1 :400-as hígítású munkaoldatot használjuk fürösztésre. Szükség esetén a nyírás előtt álló (un. gyapjúban lévő), ill. frissen nyírt nyájat is fürösztjük. Rühösség esetén a kezelést 7 nap után megismételjük. 
Sertés: az állatokat 1 :400-as hígítású oldattal permetezzük; szükség esetén a kezelést 14 nap múlva megismételjük. 

Nyúl: fül rühösség esetén az 1 :400-as hígítású oldat 1-1,5 ml-rel kezeljük mindkét külső hallójáratot. A kezelést 7 nap után megismételjük. Egyéb bántalom esetén az 1 :400-as hígítású munkaoldat használható permetezésre. 

Kutya, macska: lemosással, fürösztéssel vagy permetezéssel történő kezeléshez a koncentrátumot 1:200 arányban hígítjuk. Bolhásság és tetvesség esetén a teljes testfelületet és az állatok közvetlen környezetét is permetezni kell. A kezelést 7 nap múlva célszerű megismételni. A kullancsok a kezelés után néhány órán belül lehullanak. Újrafertőződés ellen az egyszeri kezelés 2-3 napos védelmet nyújt. A hatás szükség esetén újabb kezelésekkel meghosszabbítható. Sarcoptes rühösség és lokalizált demodicosis esetén a kezelést 10 naponként addig kell ismételni, amíg két egymást követő bőrkaparék-vizsgálat negatív eredményt nem ad. Otodectes-fülrühösség esetén az oldatot a fülkagyló és a külső hallójárat elváltozást mutató területeire juttatjuk. Mindkét fület kezelni kell. A kezelést 7 nap múlva megismételjük. 

FIGYELMEZTETÉS: 
Csak külsőleges használatra! Tűzveszélyes! Kisgyermek elől elzárandó! Kerülni kell, hogy a koncentrátum és a munkaoldat a munkát végző szemébe, bőrére jusson, vagy a permetlét belélegezzék! Az elkészített oldat 24 órán belül felhasználandó! Halakra és méhekre mérgező. Használatánál a rovarirtó szerekre vonatkozó biztonsági előírásokat is figyelembe kell venni! A megmaradó oldatot ártalmatlanítás nélkül élővizekbe juttatni tilos. Ártalmatlanítása literenként 1 dkg oltott mésszel 48 órán keresztül történhet. 

Forrás: Neostomosan internet

http://www.equus.hu/shop/?p=productsMore&iProduct=1047&sName=Neostomosan-koncentr%E1tum-AUV.---5-ml

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

További infó:

http://www.pigeonbooks.com/index.php?r=31&c=140&l=hu - igen jó összefoglalás

 

http://hunamstaff.hu/forum/viewtopic.php?f=2&t=3&start=1360 - fórumos vélemények

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Én egy kis 2 dl-es permetezőbe csinálok lötyit, majd gumikesztyűt húzok és a szőrét széthúzva a bőrére permetezek. A szeme előtt letakarom, hogy véletlenül se menjen a szemébe. Alaposan befújom. Olyankor szoktam alkalmazni, ha két csepegtetés között vagyunk, vagy tudom, hogy olyan helyre megyünk, ahol sok lehet a kullancs és szabadon fogom engedni. Általában 7-8 napos védelemmel számolok.

A másik alkalmazási módom, hogy amikor a spot készítmény lejárt, de még nem akarom újra méreggel feltölteni a kutyám, de tudom, hogy megyünk kirándulni, akkor mixelek egyet és befújom.

 

Ha van kérdésetek és tudok válaszolni, akkor szívesen válaszolok.

Tapasztalat: Elkerültek a kullancsok, de azt nem tudom bizonyítani, hogy a szer hatására.

 

Még régről maradt injekciós tűm, de a gyógyszertában is lehet kapni és gumidugós üvegcsém, amiben a feltört ampulla tartalmát tárolom és mindig csak a kívánt mennyiséget keverem be. 1 ml - 2 dl vízzel